Kunst og kultur

Sist oppdatert 30.11.2017

Kultur for barn og ungdom

Fylkeskommunens viktigste målgruppe er barn og ungdom i Hedmark.

Kulturkort for ungdom

Bestill kulturkort for ungdom

Kortet er gratis og gjelder fra og med det året du fyller 13 og ut året du er 21 år.

Kulturkortet for ungdom gir deg rabatt på en rekke kulturtilbud i hele fylket. Med kortet blir det billigere på kino, festivaler, teater, museum, fotball- og ishockeykamper og mye mer. Sjekk hele rabattoversikten her.

Følg Kulturkortet på Facebook

 

Den kulturelle skolesekken

Søk DKS utviklingsmidler

I Hedmark fordeler fylkeskommunen årlig DKS utviklingsmidler til profesjonell produksjon og/eller formidling innenfor fagfeltene scenekunst, litteratur, visuell kunst, musikk, kulturarv og film. Les mer om denne tilskuddsordningen.

Den kulturelle skolesekken (DKS) er en nasjonal satsing som har som mål å gi skoleelever enkel tilgang til ulike typer profesjonelle kunst- og kulturuttrykk. Barn og ungdom vil dermed tidlig kunne få et positivt forhold til forskjellige kulturelle uttrykk. Les mer på www.denkulturellskolesekken.no

Turnéorganisasjonen har siden 1991 bistått fylkeskommunen med å formidle profesjonell kunst og kultur til skoleelever i Hedmark. Turnéorganisasjonen har også ansvaret for Ung Kultur Møtes (UKM).

Ung kultur møtes

Tidligere kjent som Ungdommens kulturmønstring.

Musikk

Visuell kunst

Scenekunst

Søk tilskudd til scenekunstmiljøene i Sør-Østerdals- og Hamarregionen

Søk generelle kulturmidler

Teater Innlandet produserer og programmerer scenekunst og turnerer i både Hedmark og Oppland.

TTrafo - Teater i Fjellregionen er et interkommunalt teaterverksted som dekker kommunene Tolga, Tynset, Rendalen, Alvdal, Folldal og Os – derav navnet TTRAFO.

Teater i Glåmdal er et prosjektteaterverksted med to fast ansatte. Teater i Glåmdal eies av Hedmark fylkeskommune og de sju Glåmdalskommunene.

Litteratur

Film

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?