Bredbånd

Sist oppdatert 05.12.2017

Bredbånd er for mange synonymt med internett, men bredbånd er i utgangspunktet ren infrastruktur og har ingen reell verdi for innbyggerne før det blir levert tjenester på bredbåndet.

For å fremføre disse tjenestene må den fysiske infrastrukturen være på plass, og det er utgangspunktet for prosjektet. Vi ønsker å sette oss høye mål, og vil fra å være under landsgjennomsnittet ønske å være blant de beste i landet på bredbåndsdekning til innbyggerne.

Bredbånd i Hedmark

Hedmark er et fylke med meget spredt befolkning, og har dermed en utfordring når det gjelder å gi god dekning av høy hastighet til hele befolkningen. Samtidig utvikles det stadig flere og flere tjenester både privat og offentlig som digitaliseres, hvor det kreves internetttilgang for å kunne få tilgang på disse tjenestene. Kravene til hastighet for å utføre tjenestene øker også, noe som igjen setter store krav til ytelsen på bredbånd.

Fylkeskommunen har et prosjekt som skal hjelpe kommunene i gang med å bedre bredbåndsdekningen i hele fylket. 

Lurer du på hvilke områder som har søkt om midler til utbygging, signert kontrakt med utbygger m.m.? Klikk deg videre inn på kartet over Hedmark hvor du kan se de ulike prosjektstatusene.

 

Kontaktinfo om bredbåndsarbeidet i kommunene.pdf 

 

Nkom sine sider kan du lese om tidligere tildelinger

 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?