Kart og geodata

Sist oppdatert 17.01.2018

Innlandsgis

Innlandsgis er en kartløsning som tilbys kommuner og andre i Hedmark fylke, og blir utviklet og vedlikeholdt av fylkeskommunen i samarbeid med andre regionale myndigheter.

Lenke til Innlandsgis

Arealplanlegging

Vi bruker digitale kartverktøy for å utarbeide, kontrollere og vurdere arealplaner. Dette arbeidet omfatter alt fra utarbeidelse av regionale planer og tilhørende plandata, til vurdering av detaljerte reguleringsplaner. Vårt hovedverktøy i denne sammenheng er InnlandsGIS, som er et regionalt samarbeid om kartdata i fylkene Hedmark og Oppland.

Kulturminnevern

Innen kulturminnevern brukes tekniske kartverktøy, inkludert nøyaktige GPS-er, for å sikre at kulturminner kartlegges og vernes etter lovverket. Hedmark er et stort fylke og det er kartlagt nærmere 20 000 kulturminner innenfor fylkesgrensene. Det registreres nye kulturminner kontinuerlig, slik at dette er et økende tall.

Nye bruksområder

Kartverktøy brukes også i økende grad innenfor flere fagområder, både for å formidle informasjon, og å analysere kjent informasjon. Områder som statistikk, samferdsel og folkehelse har nytte av digitale kartverktøy, og kart og digital geografisk informasjon kan sies å ha blitt en naturlig del av våre moderne digitale arbeidsmetoder.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?