- Dere er gode på samfunnsbygging

Fylkesmann Knut Storberget har vært innom Hedmark fylkeskommune på sin omfattende turné i Innlandet. Vertskapet høstet lovord for sin rolle i Hedmark-samfunnet.
Sist oppdatert 22.03.2019
Fylkesmannen i Innlandet Knut Storberget og assisterende fylkesmann Sigurd Tremoen med delegasjon møtte fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen og politisk og administrativ ledelse i Hedmark fylkeskommune.
Fylkesmann Knut Storberget og assisterende fylkesmann Sigurd Tremoen med delegasjon har vært på besøk hos fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen og politisk og administrativ ledelse i Hedmark fylkeskommune. Foto: Olav Arne Bjerkelund

Hedmark og Oppland fikk felles fylkesmann 1. januar i år. Knut Storberget har siden tiltredelsen vært på reisefot i det nye storfylket. Alle 48 kommuner og de to fylkeskommunene får besøk.

- Fylkesmannen er mer enn bare innsigelser, sa Knut Storberget i sin innledning, og understreket med det at statens forlengede arm også er opptatt av samfunnsutvikling.

- Det er på sin plass å gratulere Hedmark fylkeskommune med gode resultater innen samfunnsbygging. Framgangen i den videregående skolen kommer ikke av seg selv, fastslo fylkesmann Knut Storberget da han møtte politisk- og administrativ ledelse.

- Også innen næringsutvikling har dere vært skikkelig frampå, og jeg håper dere tar med dere dette drivet inn i ny fylkeskommune. Jeg vil også trekke fram det gode arbeidet som er gjort innen kultur, eksempelvis på museumsfronten, sa en fornøyd Storberget.


Den nye fylkesmannen er opptatt av å skape gode samarbeidsarenaer mellom Fylkesmannen og kommuner/fylkeskommune. 

- Og vi trenger ikke å tråkke hverandre på tærne - det er arbeid nok til alle som vil drive med utviklingsarbeid i Innlandet, sa Knut Storberget.