Asfaltsesongen godt i gang

I sommer får Hedmark ny asfalt på 137 kilometer fylkesveg.
Sist oppdatert 05.07.2018
Asfaltarbeidere og lastebil med utlegger
I asfaltsesongen 2018 får 137 kilometer fylkesveg nytt dekke. Foto: Gaute Moen

Det er Statens vegvesen som organiserer asfalteringen på vegne av Hedmark fylkeskommune. Prislappen for denne oppgraderingen lyder på rundt 124 millioner kroner. 

Vegvesenet utfører også samme oppdrag på de statlige vegene i fylket. Drøye 60 kilometer rikseveg får ny asfalt i sommer.

- Vis hensyn

- Det er så bra at vi får til mange kilometer med ny asfalt i Hedmark i år! Jeg oppfordrer folk til å ta det med ro, og vise hensyn overfor dem som jobber langs veiene våre i sommer. Kjør pent, senk farten på livet en liten stund og tenk på hvor bra det kommer til å bli, oppfordrer fylkesråd for samferdsel Anne Karin Torp Adolfsen i Hedmark fylkeskommune.

Både dag og natt

Trafikantene må belage seg på redusert fremkommelighet på strekningene med asfaltarbeid. Asfalteringen gjennomføres både på dag- og nattetid. 

 - På de fleste vegene som asfalteres, gjøres arbeidene på dagtid. Men der det er en gjennomsnittstrafikk på over 8.000 kjøretøy i døgnet, asfalterer vi om natta av hensyn til trafikkavviklingen og sikkerheten til dem som jobber med asfalteringen, forteller byggeleder Arnfinn Trosterud i Statens vegvesen til Vegvesen.no.

Statens vegvesen har laget en oversikt over strekningene som får ny asfalt i 2018.