Elvis i ny drakt

Tirsdag åpnet offisielt nye Elverum videregående skole dørene etter en omfattende renovering, som også inkluderer nybygg. Totalt 435 millioner kroner er investert i den nye topp moderne skolen.
Sist oppdatert 19.11.2019
Inngangen til nye Elverum videregående skole.

- Vi har sørget for at Elverum videregående skole, eller Elvis på folkemunne, har blitt en utdanningsinstitusjon for fremtiden. Det er med stolthet vi i dag offisielt åpner den nyrenoverte skolen, sa fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen under tirsdagens markering.   

Et omfattende byggeprosjekt

15 000 kvadratmeter av skolens arealer er fullrenovert mens 4 800 kvadratmeter er bygd nytt. Prosjektet startet i 2016 med en økonomisk ramme på 434,5 millioner kroner (451,3 millioner i 2019 kroner). Det er den lokale entreprenøren Martin M. Bakken som har hatt totalentreprisen med en rekke underleverandører.

- 1106 personer, 57 firmaer og totalt 300 000 arbeidstimer er sluttregnestykket for prosjektet. Dette har vært et stort og meget viktig oppdrag for oss som vi er stolte av, fremholdt Svein Tollersrud, administrerende direktør i Martin M. Bakken da han takket Hedmark fylkeskommune for oppdraget og samarbeidet.

Tollersrud rettet en spesiell takk til prosjektleder i Hedmark fylkeskommune Per Kristian Ljødal og brukerkontakt i prosjektet og assisterende rektor Kari Synøve Bakken ved Elvis, for hvordan de har tilrettelagt og støttet gjennomføringen av prosjektet. I tillegg takket han elever og ansatte ved skolen som har utvist stor fleksibilitet og utholdenhet under byggearbeidene.

Supertakknemlige elever

- Vi er supertakknemlige for den fine skolen vi har fått. Her trives vi og vi har et godt læringsutbytte, understreket elevrådsleder Julie Ekeberg da hun sammen med Elvis-rektor Margrethe H. Mobæk talte til fremmøtte elever, lærere og inviterte gjester på åpningsseremonien.

Elverum videregående skole rommer i dag ca. 950 elever og 170 ansatte. Med nybygg og renoverte arealer så er nye Elvis dimensjonert for ca. 1150 personer totalt.   

- Den nye skolen har gitt oss en pedagogisk utviklingsarena med nye muligheter. Vi er utrolig takknemlige for at politikerne i Hedmark har stort fokus på og prioriterer videregående opplæring, uttrykte en stolt rektor ved Elvis Margrethe H. Mobæk.

Flere av de fremmøtte uttrykte stolthet og takknemlighet for den nye skolen. Blant dem var Elverums ordfører, Lillian Skjærvik:

- Det fantastisk å være med på denne åpningen. Vi i Elverum er stolte over å ha Elvis. Skolen gir et rikt tilbud til ungdommene i regionen og skolen er en viktig inkluderingsarena.

Bilder fra tirsdagens åpning

Per-Gunnar Sveen, Lillian Skjærvik og Mari GjestvangElevrådsleder Julie Ekeberg og rektor Margrethe Hammer MobækAdministrerende direktør i Martin M. Bakken Svein TollersrudElvis-imitator Tony Nilsson og Elvis-ansatte på scenen