Fra Akershus til Innlandet

Tron Bamrud skal lede sammenslåingen av Hedmark og Oppland og blir første fylkesrådmann for et samlet Innlandet.
Sist oppdatert 11.04.2018
Tron Bamrud
Tron Bamrud er mannen som skal lede sammenslåingen av Hedmark og Oppland og som blir fylkesrådmann i Innlandet fylkeskommune fra 1. Januar 2020.

Bamrud er i dag fylkesrådmann i Akershus fylkeskommune.

Den beste kandidaten

- Vi er veldig fornøyde. Bamrud var førstevalget vårt. Han er rett person for denne store og spennende oppgaven, sier Even Aleksander Hagen.

Fylkesordføreren i Oppland er leder av fellesnemnda og har ledet arbeidet med å rekruttere den nye lederen.

- Vi har vært opptatt av å finne en tydelig leder, med egenskaper som tilsier at han kan være både en samfunnsbygger, brobygger og lagbygger for det nye Innlandet. Det mener et samlet tilsettingsutvalg at vi har funnet i Bamrud, forteller han, og legger til:

- Hans svært relevante erfaring fra Akershus fylkeskommune gir oss en ekstra trygghet, og han har allerede gode resultater å vise til som fylkesrådmann. Prosessen har vært ryddig og effektiv, og nå ser vi fram til å forsterke innlandslaget med en ny lagleder, sier Hagen.

På plass over sommeren

Tron Bamrud er 50 år og har lang erfaring fra lederstillinger innen offentlig virksomhet. Før han ble fylkesrådmann i Akershus i 2012, var han rådmann i Lørenskog (2 år) og Sande (5 år). Til kommunal virksomhet kom han fra en avdelingsdirektørstilling i nærings- og handelsdepartementet.

Han vil ta fatt på arbeidet med å samle Innlandet over sommeren. Han regner med å være på plass rundt 1. august.

- Dette er en veldig spennende oppgave. Det er en historisk anledning å få være med på å slå sammen to store fylker. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet med å forme en ny organisasjon som skal få mest mulig ut av potensialet til Innlandet. Det skaper grunnlag for bedre satsinger og muligheter for å dyrke fram vekst ut over det de to fylkene greier hver for seg, sier Bamrud.

Entusiastisk og konstruktiv                                            

Dermed forlater han et fylke som skal slå seg sammen med to andre fylker, men som har valgt parlamentarisme som styreform. Det er ikke like spennende for en ambisiøs fylkesrådmann. Helt ukjent med Innlandet er han heller ikke, med morslekta fra Hedmark og farsslekta fra grensen til Oppland. Han har også hytte i Oppland, i Valdres.

- Hva er det som gjør deg til riktig mann for byggingen av Innlandet fylkeskommune?

- Jeg er entusiastisk, lyttende og konstruktiv. Jeg tror jeg er god til å forankre, og i de jobbene jeg har hatt har jeg greid å skape trygghet og tillit blant medarbeiderne. Det håper jeg å få til også i Innlandet, svarer Tron Bamrud.

Ansettes av fellesnemnda

Det var totalt 11 søkere til stillingen, hvor tre av kandidatene har vært inne til intervju.

Formelt er det fellesnemnda som ansetter prosjektleder for sammenslåingsprosessen og senere fylkesrådmann for Innlandet fylkeskommune. Det skjer i fellesnemndas møte på Hamar 25. april. 

For ytterligere kommentarer:

  • Even Aleksander Hagen, tlf. 416 44 654
  • Tron Bamrud, tlf. 918 07 339