Knyttes tettere til Europa

Industrien i Kongsvingerregionen skal knyttes tettere til Europa. Næringsliv, næringsutviklere og myndigheter fra sju land møttes nylig i Kongsvinger. Målet var å skape nye internasjonale markeder for regionalt næringsliv.
Sist oppdatert 25.06.2018
Prosjektgruppa fra EU-prosjektet Inside -out

Samlingen var en del av EU-prosjektet InsideOUT EU, hvor landene Norge, Sverige, Nord Irland, Spania, Nederland, Italia og Nord-Irland deltar med én region hver. Hedmark representerer Norge, og Hedmark Fylkeskommune er partner i Hedmark sammen med 7sterke.Målet med InsideOUT EU er å øke internasjonaliseringen til selskapene i regionene som er med. EU har lagt inn 1,5 millioner EUR i programmet.

Hedmark sin samling ble gjennomført på Kongsvinger Festning med 32 deltakere fra alle sju land. Hedmark Fylkeskommune, Kongsvinger kommune, Innovasjon Norge, Hedmark Kunnskapspark og 7sterke holdt foredrag om hvordan det jobbes med å skape vekst i Hedmark.Det ble i tillegg gjennomført tre meget vellykkede bedriftsbesøk hos 7sterke bedriftene Sentrum videregående skole, Mapei og Nordisk Massiv Tre.

Bedriftsledere fra treselskaper i Spania og Italia var svært interessert i Nordisk Massiv Tre, og spennende kontakter ble etablerert. Videre er det bestemt et møte mellom utvalgte bedrifter i IUC-Klyngen Stål og Verkstad fra Karlstad (likhetstrekk med 7sterke), noen utvalgte bedrifter i 7sterke og Gränsetjenesten på Kongsvinger.

Det var også stor interesse fra den Italienske regionen Basilicata om å lære mer om suksessen til 7sterke. De var også var svært imponert over suksessen til Mapei.En svært vellykket samling gav flere internasjonale kontakter som det er mulig å bygge videre på til høsten. I tillegg fikk Kongsvingerregionen vist seg frem på en god måte.