Ny bussavtale gir stor miljøgevinst

Fra 1. juli 2020 skal Vy kjøre bussene i Hamarregionen. Den nye avtalen innebærer blant annet elektriske bybusser og miljøvennlige vaskehaller.
Sist oppdatert 28.06.2019
Anne Karin Torp Adolfsen, Arne Fredheim, Anne Lise Bakken og Ole Engebret Haugen.
Fylkesråd for samferdsel Anne Karin Torp Adolfsen, administrerende direktør i Hedmark Trafikk Arne Fredheim, styreleder i Hedmark Trafikk Anne Lise Bakken og administrerende direktør i Vy Buss Ole Engebret Haugen er stolt over avtalen om busskjøring i Hamarregionen, som har en tydelig miljøprofil. Foto: Marit Thobiassen Strande

Neste sommer vil det gå 20 elektriske bybusser i Hamar. De andre bussene i regionen skal gå på HVO-diesel, et drivstoff som er mye mer miljøvennlig enn vanlig diesel. Disse tiltakene til sammen vil redusere avgassutslipp med cirka 75 prosent sammenliknet med 2018.

I tillegg blir det etablert to vaskehaller i Hamarregionen, de første svanemerkede vaskehaller i Norge for store kjøretøy. Dette vil redusere utslipp av tungmetaller i tillegg til at vannmengden reduseres betydelig.

Gjenbruk

20 nye el-busser skal kjøpes inn, men en stor del av den eksisterende bussparken skal gjenbrukes i den nye avtalen.

Hedmark Trafikk får ros fra administrerende direktør i Vy Buss, Ole Engebret Haugen, for kravet om miljøvennlige løsninger i anbudspapirene.

- Det står det respekt av, sier han.

Også fylkesråd for samferdsel i Hedmark Anne Karin Torp Adolfsen er fornøyd med klimaperspektivet i den nye avtalen. Hun mener dette er et område der man selv kan gjøre en innsats for miljøet.

- Vi ser at hvis det er et godt tilbud, så blir bussen brukt. Spesielt i bynære områder ser vi at ungdom har begynt å ta buss til fritidsaktiviteter av hensyn til miljøet i stedet for å bli kjørt av foreldrene, sier Adolfsen og roser ungdommen for miljøengasjementet.

Nye traseer

Fra 1. juli 2020 vil det bli USB-ladepunkter og lengre sikkerhetsbelter i bussene, i tillegg blir det sykkelstativ i bybussene.

Dessuten vil rutene bli forandret fra samme dato. Bybussene som i dag kjører rutene i sløyfer, vil fra 1. juli kjøre fram og tilbake langs samme strekning.

- På den måten slipper passasjerer å bli med på lange rundturer, sier administrerende direktør i Hedmark Trafikk Arne Fredheim.

1,6 milliarder kroner

Avtalen med Vy Buss starter 1. juli 2020 og varer i 10 år. Verdien på avtalen er cirka 1,6 milliarder kroner over 10 år.

Omfanget er på om lag 4,8 millioner rutekilometer og omfatter lokal og regional kjøring i Hamar, Stange, Ringsaker og Løten.

Fra 1. januar 2020 opphører Hedmark Trafikk å eksistere på grunn av sammenslåingen av Hedmark og Oppland fylkeskommuner. Da blir det Innlandstrafikk som skal administrere kollektivtrafikken i innlandet.