Prisdryss på fylkestingets julemiddag

Mandag kveld ble både kulturprisen og de pedagogiske prisene delt ut.
Sist oppdatert 10.12.2018
Fire vinnere med hvert sitt bilde
Stolte vinnere av pedagogiske priser, fra venstre Jens Wilhelm Lindstad, Kirsti Eide Nyhus - mor til Erle Eide Nyhus, Herman Smaaberg og Marte Kjønniksen. Foto: Marit Thobiassen Strande

De pedagogiske prisene ble delt ut i forkant av middagen. Tre av fire prisvinnere var til stede for å motta prisen, men Erle Eide Nyhus måtte prioritere eksamen ved studiene i Nederland. Prisen ble i stedet mottat av moren til vinneren, Kirsti Eide Nyhus.

Erle Eide Nyhus var avgangselev ved IB-linja på Elverum videregående skole 2017/2018.

Juryen klarte ikke å skille på de to sterkeste kandidatene til prisen for yrkesfag og bestemte seg for å gi pris til begge to: Marte Kjønniksen, avgangselev på Storhamar videregående skole forrige skoleår og Herman Smaaberg fra Stange videregående skole.

Pedagogprisen gikk i år til mattelærer Jens Wilhelm Lindstad fra Storhamar videregående skole.

Vinnerne av de pedagogiske prisene får 25 000 kroner og et grafisk trykk. I tillegg gis læreren permisjon med lønn i inntil to uker for å gjennomføre et studieopphold.

Juryens begrunnelse for tildeling av pedagogiske priser

Henrik Martin Dahlsbakken (nr. to fra venstre) mottok kulturprisen under julemiddagen. Her sammen med skuespillerne Tarjei Sandvik Moe (fra venstre) og Benjamin Helstad som leste dikt for prisvinneren, og Oskar Dahlsbakken og Kristian Skar Frøysaa, henholdsvis bror og kamerat. Begge jobber sammen med prisvinneren. 

Les mer om tildelingen av kulturprisen