Satsing på bredbånd gir resultater

Over 7000 husstander i Hedmark vil få høyhastighetsbredbånd i løpet av 2018.
Sist oppdatert 17.04.2018
Fylkesråd Thomas Breen
- Hedmark ligger i front når det gjelder satsing på bredbånd, og vi skal bli blant de tre beste i landet, sier fylkesråd Thomas Breen. Foto: Kate Langsethagen

I fjor gikk startskuddet for en storstilt satsning på utbygging av bredbånd i Hedmark. Over 7000 husstander vil få høyhastighetsbredbånd i løpet av året, som følge av offentlig satsing og samarbeid.

- Flere kommersielle aktører kommer også på banen fordi vi sammen med kommunene satser på utbygging, påpeker fylkesråd Thomas Breen.

Bredbånd er viktig for både utvikling av velferdsteknologi, bosetting og næringsutvikling. I fjor satte fylkesrådet av 30 millioner kroner til utbygging, og supplere NKOMs (Nasjonal kommunikasjonsmyndighet) støtteordning for bredbånd. Hensikten med en felles satsing er å bidra til at flest mulig får best mulig bredbånd i samspill med kommersielle aktører.

- Jeg syns vi satte et hårete mål i fjor, men så raskt at kommunene kom fort på banen, og vi økte potten med 10 millioner kroner til. Nå har vi innstilt en sak med ytterligere 8 millioner, sier Breen.

Av de 48 millionene til bredbånd ble 17 millioner kroner brukt i fjor, og det står igjen 31 millioner kroner i potten. Dette er opprinnelig tenkt brukt over tre år, men Breen er klar på at kommer det mange gode søknader nå så brukes fondet opp.

- Det betyr at de kommunene som ikke har kommet skikkelig i gang må sette i gang nå. Vi er klare for bistå med søknadsprosessen, og det er mange andre kommuner som det går an å lære av, oppfordrer Breen.