Satte bioøkonomi på dagsorden

Kan Innlandet redde verden? Og hvilke grep må tas for å realisere potensialet knyttet til bioøkonomi?
Sist oppdatert 15.08.2019
Anita Krohn Traaseth, Kristina Haug, Kari-Anne Jønnes, Geir Pollestad, Nils Kristen Sandtrøen og Arthur Buchardt.
Panelet under debatten i Arendal: Anita Krohn Traaseth, Kristina Haug, Kari-Anne Jønnes, Geir Pollestad, Nils Kristen Sandtrøen og Arthur Buchardt. Foto: Halvor Løkken/Oppland fylkeskommune

Innlandet har ambisjon om å være motor og pådriver for bioøkonomi i Norge. Vi har de naturgitte forutsetningene, vi har kunnskapen og mange av de riktige aktørene. Men tør vi å sikte høyt nok, tør vi å tro på at det er vi som har løsningen?

Innlandet fylkeskommune løftet debatten inn i Arendalsuka. Onsdagens debatt var ett av totalt om lag 1 400 arrangement i løpet av uka.

Bakteppet er kjent, og fortalt en rekke ganger: Alt som kan lages av olje, kan lages av tre. Og Innlandet har naturressursene. Innlandet blir landets største landbruksfylke, med blant annet 43 prosent av landets verdiskaping i primærlandbruket. En SINTEF-rapport konkluderer med et potensial på 25 000 nye arbeidsplasser og 20 milliarder i økt verdiskaping.

- Hvordan tar vi nasjonale og internasjonale posisjoner, utfordret Even Aleksander Hagen, fylkesordfører i Oppland og leder av fellesnemnda, da han innledet til debatt foran 40-50 pulikummere på loftet til Steenhuset midt i Arendal sentrum.

Les hele saken på innlandetfylke.no