To nye togavganger

Hedmark fylkeskommune har fått gjennomslag for noen av sine innspill med to nye togavganger mellom Drammen og Lillehammer.
Sist oppdatert 05.11.2019
Anne Karin Torp Adolfsen på Hamar stasjon
Fylkesråd Anne Karin Torp Adolfsen er fornøyd med at Hedmark fylkeskommune har fått gjennomslag for noen av ønskene sine med to nye avganger. Foto: Erik Johnsen

Hedmark fylkeskommune gir årlig innspill til ønskede endringer knyttet til tog i Hedmark.

– Vi har fått gjennomslag for noe med den nye avgangen på kveldstid fra Drammen til Lillehammer med en retur grytidlig fra Lillehammer, sier fylkesråd for samferdsel Anne Karin Torp Adolfsen.

Dette er endringene

  • En ny avgang på nattestid mandag til torsdag – med avgang fra Oslo klokka 00.24, ankomst Hamar 01.42 og ankomst Lillehammer i halv tre tiden på natta.
  • Denne avgangen går også mellom søndag og mandag, men da er endestasjonen Hamar.
  • Sørover går det en ny avgang klokka 03.33 fra Lillehammer mandag til fredag.

– Det går alltid et tog sies det. Mange vil nok hevde at så ikke er tilfelle, men denne endringen styrker tilbudet på Dovrebanen. Det er mulig å rekke tidligere fly fra Gardermoen eller komme seg hjem igjen ved sen ankomst. Endringen kan selvsagt også være bra for pendlere, sier Anne Karin Torp Adolfsen.

Endringene gjelder fra 15. desember.

Ikke helg

I denne omgangen gjelder endringene ukedager.

– Det er selvsagt synd at tilbudet ikke inkluderer helg. For reisende til og fra Gardermoen ville det ha vært et behov også i helgene, understreker Torp Adolfsen.

Hun legger til at flere andre innspill heller ikke har kommet med i år. I flere år har Hedmark fylkeskommune blant annet spilt inn behov for:

  • økt antall avganger på Rørosbanen fra 6 til 8, samt timesfrekvens mellom Hamar og Rena.
  • å gjenopprette togstopp på Skotterud for tog mellom Kongsvinger og Karlstad.
  • å gjenopprette tog for persontrafikk på Solørbanen – lenger inn fremtida.

– Det er selvsagt gledelig at ett av ønskene våre delvis er blitt innfridd, og så får vi håpe at de andre innspillene kommer på plass i fremtiden. Det vil bety mye for folk i Innlandet å få bedre kollektivmuligheter, og det vil ha en positiv effekt med tanke på å kutte utslipp fra transport. Bra for folk, bra for trafikksikkerhet og miljø, avslutter Torp Adolfsen.