Vil ha flere store arrangementer til Innlandet

Hedmark fylkeskommune gir støtte til Idrettsgallaen, NM-veka og Landsskytterstevne 2020. Målet er blant annet å få enda flere større arrangementer til regionen.
Sist oppdatert 14.11.2019
Lasse Nordmelan Juliussen og Per-Gunnar Sveen
Fylkesråd for kultur Lasse Nordmelan Juliussen og fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen ønsker flere større arrangementer velkommen til Innlandet. Foto: Kate Langsethagen

Andre mål for denne tilskuddsordningen er profilering av regionen og å skape folkefest i samarbeid med arrangører og andre samarbeidsparter.

- Skaper engasjement og tilhørighet

- Det har vært viktig for oss å bidra til slike arrangement fordi det skaper engasjement, tilhørighet og stolthet til vår region. Det bidrar også til involvering av frivilligheten og utviklingen av lokalsamfunn. Dette er siste tildelingen fra oss som fylkesråd, og det er en glede å se at vi igjen er førstevalget for nasjonale arrangement, uttaler fylkesråd for kultur Lasse Nordmelan Juliussen. 

Idrettsgallaen, som skal holdes på Hamar i januar, får 250 000 kroner. NM-veka, som går av stabelen neste sommer i Hamar og Stange, får 400 000 kroner. Det samme får Landsskytterstevnet, som arrangeres i Elverum i august neste år.

- Positivt også for reiselivet

- Dette er tre solide arrangement som bidrar til å skape engasjement i lokalsamfunnet, og der regionen får god profilering for vertskapsrollen. Det er viktig at vi benytter slike anledninger til å både utvikle, og vise frem attraktive steder å bo, jobbe og besøke i regionen. Samtidig generer slike arrangement positive tall for reiselivsnæringen i regionen, sier fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen.

Hedmark fylkeskommune har vært opptatt av å bidra inn i de store arrangementene med mer enn bare penger, og deltar også som en aktiv samarbeidspartner i planlegging og gjennomføring av arrangementene.

Saken ble vedtatt i fylkesrådets møte 11. november.

Sakspapirer: sak 172/19